Wat is Reiki en hoe werkt het?

wat is reiki

Reiki is een vorm van alternatieve genezing. Het woord “reiki” is afgeleid van het Japanse woord “rei” dat universum of spiritueel betekent, en “ki” dat levensenergie betekent.

Volgens de leer van reiki is er een universele levensenergie die door het menselijk lichaam stroomt en die verantwoordelijk is voor onze gezondheid en welzijn.

Reiki wordt vaak gebruikt als onderdeel van een holistische aanpak voor gezondheid en welzijn. Het wordt vaak gebruikt als aanvulling op andere vormen van genezing en kan worden toegepast op mensen, dieren en zelfs op planten.

Het wordt gezien als een vorm van natuurgenezing die gericht is op het bevorderen van het zelfgenezend vermogen van het lichaam.

Reiki wordt ook vaak gebruikt in combinatie met andere alternatieve genezingstechnieken, zoals acupunctuur, aromatherapie en massage.

 

Oorsprong

Reiki is ontstaan in Japan in de late 19e eeuw. Het werd ontwikkeld door Mikao Usui, een Japanse theoloog en leraar die geïnteresseerd was in het ontdekken van oude boeddhistische teksten.

Volgens de legende had Usui een spirituele ervaring op de berg Kurama, waarbij hij de kracht van de universele levensenergie leerde kennen en de technieken van reiki ontwikkelde.

Hij begon vervolgens reiki te onderwijzen aan anderen en stichtte de Usui Reiki Ryoho Gakkai, een organisatie die zich richtte op het onderwijzen van reiki.

Reiki begon in de jaren 20 van de 20e eeuw populair te worden in Japan en werd later ook over de hele wereld verspreid. In de jaren 70 en 80 van de 20e eeuw werd reiki populair in de Verenigde Staten en werd het gezien als een vorm van alternatieve genezing.

In de loop der jaren zijn er verschillende stromingen binnen reiki ontstaan, waarbij elke stroming zijn eigen methoden en technieken heeft ontwikkeld.

Reiki wordt tegenwoordig over de hele wereld beoefend en is een populaire vorm van alternatieve genezing.

 

Hoe werkt Reiki precies?

Het kan worden toegepast op verschillende manieren, zoals tijdens een reiki-sessie waarbij de praktiserende reiki-beoefenaar handen op of boven het lichaam van de ontvanger plaatst met focus op specifieke gebieden die behandeld moeten worden.

De beoefenaar zal dan de levensenergie kanaliseren door zijn of haar handen, die de cliënt zal ontvangen.

Een andere vorm van Reiki behandeling is het zogenaamde afstandsreiki, waarbij de praktiserende reiki-beoefenaar op afstand de levensenergie naar de ontvanger stuurt.

Sommige Reiki-beoefenaars geven aan dat ze tijdens een sessie een soort “energetische verbinding” voelen met de cliënt en dat ze kunnen voelen waar de energie het meest nodig is.

 

Waar kan Reiki voor worden gebruikt?

Reiki kan voor een breed scala aan klachten worden toegepast, enkele voorbeelden zijn stress, hoofdpijn, emotionele problemen zoals angst en depressie maar het wordt bijvoorbeeld ook ingezet bij slaapproblemen.

Afbeelding van Jürgen Rübig via Pixabay

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *